
آشپزي
اين خمير براي تارت و نان هاي شيرين کوچک مصرف مي شود.
مواد لازم
آرد 500 گرم
کره 300 گرم
پودر قند يک قاشق سوپخوري
آب يا شير در حدود نصف پيمانه
نمک به مقدار کم
با اين مواد در حدود يک کيلوگرم خمير به دست مي آيد که براي تارت بزرگ و يا 30 عدد از نانهاي کوچک کافي است.
طرز تهيه
آرد را در ظرف گودي مي ريزيم . نمک و پودر قند و آب يا شير را وسط آرد مي ريزيم و به هم مي زنيم،بعد کره را قطعه قطعه و کوچک خرد مي کنيم و وسط خمير مي ريزيم و با نوک انگشت خمير را با کره مخلوط مي کنيم به طوري که مرطوب شود و چسبندگي پيدا کند ولي کش نيايد.
نکته حساس در اين خمير آن است که نبايد اين خمير زياد ورز داده شود و کافي است که خمير چسبندگي پيدا کند و قابل باز شدن باشد.
بعد خمير را در کيسه نايلون مي گذاريم تا دو سه ساعت بماند و به هر طريق که بخواهيم از آن استفاده مي کنيم.
مي شود اين خمير را با انواع روغن نباتي جامد تهيه کنيم در اين صورت 200 تا 250 گرم روغن کافي مي باشد.هر قدر روغن اين خمير بيشتر باشد تردتر مي شود البته حداکثر آن 250 گرم است.
ميتوان دو عدد زرده تخم مرغ با خمير مخلوط کرد در اينصورت خمير کمي سفت تر مي شود .
در صورت مصرف زرده تخم مرغ زرده ها را با شير و پودر قند و نمک وسط آرد مي ريزيم و مخلوط ميکنيم بعد کره را اضافه مي کنيم.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
يک دستور ديگر
250 گرم آرد را در ظرف گودي مي ريزيم. نصف ليوان شير را با 1 قاشق سوپخوري پودر قند مخلوط مي نمائيم و آن را ميان آرد ريخته ، هم مي زنيم تا آرد مرطوب شود. 150 گرم کره را کمي گرم مي کنيم و آن را در قطعات کوچک داخل آرد ريخته ، کره و آرد را مخلوط مي کنيم ، به طوري که کره به هيچ وجه در آرد ديده نشود و خمير چسبندگي پيدا کرده و نرم و لطيف گردد.
بهتر است خمير يکي دو ساعت بماند. بعد آن را روي يک ورقه کاغذ روغني مي گذاريم و با نورد به ضخامت نيم سانتيمتر و به شکل دايره باز کرده ، دقت مي کنيم همه جاي آن صاف و يکنواخت بشود .
قالب گرد فلزي را که بهتر است اطراف آن به صورت دالبر باشد ، انتخاب مي نمائيم. خمير را با کاغذ بلند کرده ، در قالب بر مي گردانيم و کا غذ را از روي آن بر ميداريم.
بايد سطح و ديواره قالب از خمير پوشيده شود. خمير زيادي اطراف قالب را مي بريم و کنار مي گذاريم و اطراف خمير ا کاملا صاف کرده با چنگال در سطح خمير چند سوراخ مي کنيم تا خمير در موقع طبخ بالا نيايد.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد گرم مي کنيم و قالب را روي اولين پنجره فر از طرف پائين قرار مي دهيم. در مدت 30 تا 40 دقيقه بايد سطح و اطراف پاي پخته و کمي برشته شود. بعد از اين مدت قالب را بيرون مي آوريم و مي گذاريم کاملا سرد شود.
لينک مستقيم: http://mihangram.com/ashpazi-164.html
خمير تارت